Ruajtja e perimeve
Disa perime bulbs ose tubers mund të ruhen lehtë në të thatë dhe të ftohtë. Ky është rasti i qepë, hudhër dhe patate. Fundit gjithashtu duhet të jetë i mbrojtur nga drita për të parandaluar rritjen e germs. Disa tubers, duke përfshirë artichokes Jerusalem, por nuk dyqan edhe një herë zbuluar. Pumpkins gjithashtu mund të ruhet për disa muaj larg.
Për perime të tjera, përfshirë perimet root (karrota, turnips) dhe leeks, ruajtja praktikohet nga vendosur kopsht matës.
Proceset e ruajtjes ndër më të vjetra të fermentimit laktik, i cili është baza për prodhimin e lakër turshi, dhe konservimin në (turshi uthull, onions ...).
Tharje është bërë për disa zarzavate, përfshirë domate. Dielli i tharë domate dhe ruhet në vaj janë një specialitet italian.
Canning (konservuar konservuar apo shishe) doli në shekullin e nëntëmbëdhjetë vlen për shumë perime, duke përfshirë fasule, bizele dhe fasule. Ai përfshin Sterilizimi në autoclave për 15-20 minuta në 110-120 ° C, e nevojshme për të eliminuar mikrobet që botulism shkaktojnë.
Magazinimit ftohtë në frigorifer (mes 5 dhe 10 ° C) i mban perimeve për disa ditë. (Ngrirjen e magazinimit në një temperaturë më pak se ose e barabartë me -18 ° C), më të fundit, është zhvilluar nga canning zëvendësuar gjithnjë e më shumë.
Për perime të tjera, përfshirë perimet root (karrota, turnips) dhe leeks, ruajtja praktikohet nga vendosur kopsht matës.
Proceset e ruajtjes ndër më të vjetra të fermentimit laktik, i cili është baza për prodhimin e lakër turshi, dhe konservimin në (turshi uthull, onions ...).
Tharje është bërë për disa zarzavate, përfshirë domate. Dielli i tharë domate dhe ruhet në vaj janë një specialitet italian.
Canning (konservuar konservuar apo shishe) doli në shekullin e nëntëmbëdhjetë vlen për shumë perime, duke përfshirë fasule, bizele dhe fasule. Ai përfshin Sterilizimi në autoclave për 15-20 minuta në 110-120 ° C, e nevojshme për të eliminuar mikrobet që botulism shkaktojnë.
Magazinimit ftohtë në frigorifer (mes 5 dhe 10 ° C) i mban perimeve për disa ditë. (Ngrirjen e magazinimit në një temperaturë më pak se ose e barabartë me -18 ° C), më të fundit, është zhvilluar nga canning zëvendësuar gjithnjë e më shumë.
ليست هناك تعليقات: