Rostiçeri perfekt: oilseeds

Oilseeds janë të përfshira në ushqyesve të tilla si proteinat, lipidet, phytosterols, flavonoids, fibra, minerale si hekur, kalcium, kalium, magnez, zink, bakër, vitamina yndyrë shpjegueshëm antioksidantë (vitaminë A, E, D) dhe vitamina të tretshme në ujë të grupit B.
Lipide oilseeds janë të pasura me acide yndyrore monounsaturated dhe të gjatë polyunsaturated zinxhir të acideve yndyrore omega-3 te tilla si acidi alfa-linolenic, substanca që i bëjnë ato më mirë në arteriet, zemrën dhe kockat.
Phytosterols parandaluar ushqime kolesterolit që rrjedhin nga kafshë të kalojë nëpër qarkullimin e gjakut në pengesë zorrëve.
Flavonoids (bajame shumë) të sigurojë një mbështetje të vlefshme kundër radikalëve të lirë.
Këtu janë disa këshilla për të konsumuar fara e naftës në mënyrë të drejtë:
-Më mirë për të blerë fara e naftës në shell peeled dhe jo
-Mos blej fara apo arra në predha tyre të zbardhura apo të ndryshuar
-Përdorni një grusht fara në ditë, ose vetëm ose në kos, salads, sallatë frutash, një pjesë të vogël përmban rreth 60/90 kalori
-Ndjehen të lirë për zëvendësim nga koha në kohë një pjatë të mishit apo të qumështit e produkteve me oilseeds
Burimi: NUTRIdieta, Botimet Red
ليست هناك تعليقات: