Header Ads

Header Ads

Kategorite


Onions Brokoli

Sipas pjesë bimore që është konsumuar dhe karakteristikat e saj, ka disa kategori të perimeve.

Pulses janë ato që janë ngrënë fara korrur në pjekuri. Përmbajtje të ulët e tyre të ujit prej rreth 12%, e ndihmon të mbajë edhe në një vend të thatë. Ata janë të përfaqësuar kryesisht nga bishtajore: fasule, fasule, thjerrëza, bizele ndarë, qiqra, sojë.

Perime apo zarzavate të freskët mund të dallohen në bazë të organeve bimore korrur: 1-gjethet, ngrënë e lë, ndonjëherë vetëm fletë ose bisht i gjethes. Së pari vijnë salads (çikore, marule, sallatë misri, Romaine, escarole, etj.), Shpesh me erëza për shkak të blandness e tyre natyrore, por edhe selino, lakër, spinaq, kopër, kalë dori, chard, raven, etj. Gjithashtu i përkasin kategorive të ndryshme të perimeve tropikal quajtur kështu brèdes. 2-Perime Stem, ngrënë pjesë të rrjedhin shoots transformohet si: asparagus, shoots bambu, etj., Bulbs e ailliacées (përdorur shpesh si piper): hudhër, lloj qepe, qepë, presh dhe " rrënjë "e kohlrabi gunga (që korrespondon me bazë rrjedhin transformuar në një trup të rezervë). 3-Perimet lule ngrënë si inflorescences apo lule buds: lulelakër, brokoli, kaperi, apo vazo me lule të capitulum rinjve: Angjinarja. 4-Perime Root: panxhar, karrota , fier moskat.

ليست هناك تعليقات:

يتم التشغيل بواسطة Blogger.