Historia
Ndryshme të perimeve në dispozicion në kohën tonë është i rëndësishëm, edhe në qoftë se konsumi është i përqëndruar kryesisht në disa lloje, me qëllim që: patate, patate e ëmbël, domate, lakër, qepë ...
Nëse një i referohet në Evropë, disa perime janë të njohur dhe të konsumuar që nga kohërat e lashta. Këto janë fasule, thjerrëza dhe bizele, qepë, karrota .
Perime të tjera janë prezantuar më parë, nga shekulli i dhjetë, patëllxhan Lindja: spinaq, ...
Një valë e madhe e futjes pasoi zbulimin e Amerikës (1492): domate, fasule, speca, kungull ...
Më pas, një perime disa të rinj kanë lindur, qoftë si rezultat i futjes, p.sh. Crosne, vendas e bimëve në Lindjen e Largët, ose për shkak se ata ishin "shpikur" si zbulim radhiqe kopshtar belg në mes të shekullit të nëntëmbëdhjetë.
Nëse një i referohet në Evropë, disa perime janë të njohur dhe të konsumuar që nga kohërat e lashta. Këto janë fasule, thjerrëza dhe bizele, qepë, karrota .
Perime të tjera janë prezantuar më parë, nga shekulli i dhjetë, patëllxhan Lindja: spinaq, ...
Një valë e madhe e futjes pasoi zbulimin e Amerikës (1492): domate, fasule, speca, kungull ...
Më pas, një perime disa të rinj kanë lindur, qoftë si rezultat i futjes, p.sh. Crosne, vendas e bimëve në Lindjen e Largët, ose për shkak se ata ishin "shpikur" si zbulim radhiqe kopshtar belg në mes të shekullit të nëntëmbëdhjetë.
ليست هناك تعليقات: