Header Ads

Header Ads

Receta për gusht: Piramidat e basmati tre salcë shije me bajame


piramidibasmati_bloggyboulga
Përgatitja: 40 minuta
Gatim kohë: 50 minuta
Kjo mesme


Përbërësit për 4 persona


300 g oriz basmati
250 g fasule të ziera cannellini
70 g ullinjtë e grimcuar me aromë të gjelbër
40 g bajame perla
30 g bukë
1 arugula bandë
2 qepë të vogël të bardhë
2 karafil të hudhër
2 gjirin e lë
1 qese e shafran
600 ml aksioneve perimeve
200-250 ml qumësht
8 lugë salcë domate
verë e bardhë
vaj dhe kripe
asparagus apo artichokes për të dekoroj

Përgatitja:


Ndani onions në 8 wedges, ata vënë në një tigan me 4 lugë vaj ulliri dhe fletë gji. Cover dhe të skuqura rreth ngrohjes ulët 25 minuta x, lagur me pak verë të bardhë nëse është e nevojshme.

Dolli bajame në furrë në 160 ° C për 5 minuta. Thith bukë në 200 ml qumësht.
Blend onions gatuar me një majë të kripë, bajame, crumbs bukë me qumësht. Nëse është e nevojshme të shtoni më shumë qumësht për të marrë një salcë e mirë dhe të qetë, të mbajtur ngrohtë.

Pres ullinj dhe arugula dhe ngrohjes salcë domate, pres hudhër, kafe me pak vaj për 2 minuta rreth ngrohjes ulët, të kombinuar fasule, sezonin me kripë, të mbuluar dhe le të gatuaj për 5 minuta. Shto shafran, llokoçis dhe pure e gjysmë fasule me një pirun.

Shpëlaj oriz, e vënë atë në një tigan me supë dhe kuzhinier rreth ngrohjes ulët për 12/15 minuta në tenxhere të mbuluar pjesërisht, derisa të gjitha të lëngshme është zhytur. Lejo oriz për të pushuar për disa minuta, pastaj ndajnë atë në 3 pjesë.

Mix një pjesë oriz me salcë nxehtë e domate, disa me fasule dhe nje pjese me raketa, ullinj dhe pak vaj. Shtypni secilin në 4 molds piramidale. Të kthehet kështu banesë në 3 ngjyra të alternuara, duke mbuluar oriz me bajame salcë nxehtë. Dekoroj me pjesë të artichokes ziera ose apsaragi spicchidi copëtuar.

ليست هناك تعليقات:

يتم التشغيل بواسطة Blogger.