Receta për gusht: Piramidat e basmati tre salcë shije me bajame

Përgatitja: 40 minuta
Gatim kohë: 50 minuta
Kjo mesme
Përbërësit për 4 persona
300 g oriz basmati
250 g fasule të ziera cannellini
70 g ullinjtë e grimcuar me aromë të gjelbër
40 g bajame perla
30 g bukë
1 arugula bandë
2 qepë të vogël të bardhë
2 karafil të hudhër
2 gjirin e lë
1 qese e shafran
600 ml aksioneve perimeve
200-250 ml qumësht
8 lugë salcë domate
verë e bardhë
vaj dhe kripe
asparagus apo artichokes për të dekoroj
Përgatitja:
Ndani onions në 8 wedges, ata vënë në një tigan me 4 lugë vaj ulliri dhe fletë gji. Cover dhe të skuqura rreth ngrohjes ulët 25 minuta x, lagur me pak verë të bardhë nëse është e nevojshme.
Dolli bajame në furrë në 160 ° C për 5 minuta. Thith bukë në 200 ml qumësht.
Gatim kohë: 50 minuta
Kjo mesme
Përbërësit për 4 persona
300 g oriz basmati
250 g fasule të ziera cannellini
70 g ullinjtë e grimcuar me aromë të gjelbër
40 g bajame perla
30 g bukë
1 arugula bandë
2 qepë të vogël të bardhë
2 karafil të hudhër
2 gjirin e lë
1 qese e shafran
600 ml aksioneve perimeve
200-250 ml qumësht
8 lugë salcë domate
verë e bardhë
vaj dhe kripe
asparagus apo artichokes për të dekoroj
Përgatitja:
Ndani onions në 8 wedges, ata vënë në një tigan me 4 lugë vaj ulliri dhe fletë gji. Cover dhe të skuqura rreth ngrohjes ulët 25 minuta x, lagur me pak verë të bardhë nëse është e nevojshme.
Dolli bajame në furrë në 160 ° C për 5 minuta. Thith bukë në 200 ml qumësht.
Blend onions gatuar me një majë të kripë, bajame, crumbs bukë me qumësht. Nëse është e nevojshme të shtoni më shumë qumësht për të marrë një salcë e mirë dhe të qetë, të mbajtur ngrohtë.
Pres ullinj dhe arugula dhe ngrohjes salcë domate, pres hudhër, kafe me pak vaj për 2 minuta rreth ngrohjes ulët, të kombinuar fasule, sezonin me kripë, të mbuluar dhe le të gatuaj për 5 minuta. Shto shafran, llokoçis dhe pure e gjysmë fasule me një pirun.
Shpëlaj oriz, e vënë atë në një tigan me supë dhe kuzhinier rreth ngrohjes ulët për 12/15 minuta në tenxhere të mbuluar pjesërisht, derisa të gjitha të lëngshme është zhytur. Lejo oriz për të pushuar për disa minuta, pastaj ndajnë atë në 3 pjesë.
Mix një pjesë oriz me salcë nxehtë e domate, disa me fasule dhe nje pjese me raketa, ullinj dhe pak vaj. Shtypni secilin në 4 molds piramidale. Të kthehet kështu banesë në 3 ngjyra të alternuara, duke mbuluar oriz me bajame salcë nxehtë. Dekoroj me pjesë të artichokes ziera ose apsaragi spicchidi copëtuar.
Pres ullinj dhe arugula dhe ngrohjes salcë domate, pres hudhër, kafe me pak vaj për 2 minuta rreth ngrohjes ulët, të kombinuar fasule, sezonin me kripë, të mbuluar dhe le të gatuaj për 5 minuta. Shto shafran, llokoçis dhe pure e gjysmë fasule me një pirun.
Shpëlaj oriz, e vënë atë në një tigan me supë dhe kuzhinier rreth ngrohjes ulët për 12/15 minuta në tenxhere të mbuluar pjesërisht, derisa të gjitha të lëngshme është zhytur. Lejo oriz për të pushuar për disa minuta, pastaj ndajnë atë në 3 pjesë.
Mix një pjesë oriz me salcë nxehtë e domate, disa me fasule dhe nje pjese me raketa, ullinj dhe pak vaj. Shtypni secilin në 4 molds piramidale. Të kthehet kështu banesë në 3 ngjyra të alternuara, duke mbuluar oriz me bajame salcë nxehtë. Dekoroj me pjesë të artichokes ziera ose apsaragi spicchidi copëtuar.
ليست هناك تعليقات: