Header Ads

Header Ads

Alternativa të mishit

soya_ggy Umberto Veronesi, guru e mjekësisë, tha: "30% e kancereve janë për shkak të një dietë shumë e pasur me yndyrna të pangopura, dhe disa, të tilla si kanceri i zorrës së trashë, janë të lidhura drejtpërdrejt me konsumin e tepruar të mishit."

Sipas Veronesi, në të vërtetë, do të ishte e preferueshme për të kthyer në vegetarianism. Por ne me të vërtetë mund të bëjë pa mish?

Në fakt po, sepse me një dietë të pasur dhe të larmishme, në të cilin proteinat janë të humbur, ne mund të bëjmë pa mish e cila ngre nivelet e kolesterolit të keq dhe yndyra të ngopura, clogging arterieve.

Por Ku janë proteina? Ato janë gjetur në, peshk qumështi, djathi dhe vezët (proteina shtazore), por edhe në bishtajore, chickpeas dmth, fasule, soje, bizele, fasule, thjerrëza (proteina bimore).


Përmbajnë soje, fosfor sulfur, hekur magnez, jod dhe dhe është në dispozicion në forma të ndryshme, duke përfshirë edhe copëza të shijshme për të gatuaj si mish.

Gjithashtu shijshme fasule azuki që janë të pasura me proteina ose seitan, një ushqim gjerësisht në dispozicion në formën e ëmbëlsira dhe madje edhe qentë e nxehtë, por nuk ka acide të ngopura yndyrore dhe kolesterol.

Ne pastaj tempeh (i pjekur në skarë e madhe!) Pasura me fibra, omega 3 acide yndyrore dhe vitamina B, e cila ka aromë të frutave të thata dhe është marrë nga fermentimi i soje verdhë.

Ne gjithashtu quinoa, një kokërr nga Amerika e Jugut është shumë e ngjashme me spinaq.

Shijoni ushqimin tuaj për VEGJETARIANËT!

ليست هناك تعليقات:

يتم التشغيل بواسطة Blogger.